‘Eén dosis van coronavaccin volstaat voor coronacertificaat’

Met 6,71 bevallingen per 1.000 meisjes tussen 15 en 20 jaar lag het bevallingscijfer in die leeftijdsgroep de voorbije 15 jaar nooit zo laag.

Het certificaat moet vanaf volgende maand reizen in de EU mogelijk maken op een coronaveilige manier.

Over het certificaat moeten nog heel wat knopen worden doorgehakt. De staatshoofden en regeringsleiders plegen er maandag overleg over tijdens een Europese top. Maar dat één vaccindosis volstaat om een certificaat te krijgen, zou dus al verworven zijn. Landen zouden wie in dat geval verkeert, evenwel nog altijd kunnen vragen om een coronatest te ondergaan of bij aankomst in quarantaine te gaan.

Zoals bekend zal ook wie een negatieve test heeft afgelegd of het coronavirus reeds doormaakte, een coronacertificaat kunnen krijgen. Het document – dat in de vorm van een digitale QR-code of op papier wordt uitgereikt – komt er op vraag van de lidstaten met een belangrijke toeristische sector, die niet nog een zomer verloren willen laten gaan.

Het certificaat zou vanaf 21 juni uitgerold worden. Van reizigers van buiten de Europese Unie zouden wel twee vaccindosissen vereist worden. /Para

Het bestaande inreisverbod zou alleen kunnen worden ingetrokken voor wie helemaal beschermd is. Enkel van het coronavaccin van Johnson & Johnson is maar één prik vereist. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content