Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard.

De verklaring ligt onder meer bij wat op zich een goeie evolutie is: het dalend aantal verkeersdoden. "Veel van de donoren waren destijds jonge verkeersslachtoffers. Terwijl het nu vaak om mensen gaat die overlijden aan een beroerte", zegt Marc Van der Vennet, transplantatiecoördinator van het UZ Gent in de kranten.

'Betere medicijnen'

Oudere organen betekent ook meer slijtage, vooral voor hart of pancreas. Maar de mindere kwaliteit wil niet zeggen dat transplantaties vaker mislukken dan vroeger. "Ondanks de veroudering zien we dat de overlevingskansen van de patiënten gelijk blijven. We beschikken onder meer over betere medicatie om afstoting van nieuwe organen te vermijden", zegt Van der Vennet.

(Belga/RR)

Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard.De verklaring ligt onder meer bij wat op zich een goeie evolutie is: het dalend aantal verkeersdoden. "Veel van de donoren waren destijds jonge verkeersslachtoffers. Terwijl het nu vaak om mensen gaat die overlijden aan een beroerte", zegt Marc Van der Vennet, transplantatiecoördinator van het UZ Gent in de kranten. Oudere organen betekent ook meer slijtage, vooral voor hart of pancreas. Maar de mindere kwaliteit wil niet zeggen dat transplantaties vaker mislukken dan vroeger. "Ondanks de veroudering zien we dat de overlevingskansen van de patiënten gelijk blijven. We beschikken onder meer over betere medicatie om afstoting van nieuwe organen te vermijden", zegt Van der Vennet. (Belga/RR)