Uit een enquête van National Survey of Sexual Attitiudes and Lifestyles is gebleken dat Britten twintig procent minder seks hebben dan in 2000. Dat schrijft The Guardian. De economische crisis en een partner die zijn iPad meeneemt in bed worden genoemd als mogelijke oorzaken.

Meer dan 15.000 mannen en vrouwen tussen de 16 en 74 jaar werden ondervraagd voor het onderzoek. Britten tussen de 16 en 44 jaar hadden in de periode 2010 tot 2012 gemiddeld iets minder dan vijf maal seks per maand. In 2000 lag dat gemiddelde op 6,2 voor mannen en 6,3 voor vrouwen.

Werkloosheid

De daling kan te wijten zijn aan verschillende factoren. Zo speelt de economische crisis mee. Volgens Kaye Wellings, professor en een van de hoofdonderzoekers, leidt een hoge werkloosheidsgraad tot een algemene daling van de seksuele activiteiten. 'Werklozen hebben een lager zelfbeeld en daardoor minder behoefte aan seks', klinkt het.

'Maar de oorzaken blijven vatbaar voor speculatie', geeft Wellings. De Britse situatie lijkt enigszins op die in Japan. Ook daar hebben jongeren steeds minder seks. Voor veel jonge Japanners is het door de economische situatie niet meer aantrekkelijk om te trouwen.

Net zoals in Japan zou de obsessie met elektronische apparaten ook een rol kunnen spelen. 'Zelfs in het bed kunnen mensen nog moeilijk afscheid nemen van hun iPad', zegt Wellings. 'En elektronische gadgets in de slaapkamer zijn zeer nefast voor het seksleven.'

Demografische omwenteling

Toch mag niet over het hoofd worden gezien, dat Groot-Brittannië in die tien jaar ook een demografische omwenteling heeft ondergaan. Een steeds kleiner deel van de Britse bevolking woont samen of is getrouwd. Maar deze trend kan het fenomeen niet in zijn geheel verklaren, want ook samenwonende koppels hebben minder seks dan 10 jaar geleden.

Uit een enquête van National Survey of Sexual Attitiudes and Lifestyles is gebleken dat Britten twintig procent minder seks hebben dan in 2000. Dat schrijft The Guardian. De economische crisis en een partner die zijn iPad meeneemt in bed worden genoemd als mogelijke oorzaken.Meer dan 15.000 mannen en vrouwen tussen de 16 en 74 jaar werden ondervraagd voor het onderzoek. Britten tussen de 16 en 44 jaar hadden in de periode 2010 tot 2012 gemiddeld iets minder dan vijf maal seks per maand. In 2000 lag dat gemiddelde op 6,2 voor mannen en 6,3 voor vrouwen.De daling kan te wijten zijn aan verschillende factoren. Zo speelt de economische crisis mee. Volgens Kaye Wellings, professor en een van de hoofdonderzoekers, leidt een hoge werkloosheidsgraad tot een algemene daling van de seksuele activiteiten. 'Werklozen hebben een lager zelfbeeld en daardoor minder behoefte aan seks', klinkt het. 'Maar de oorzaken blijven vatbaar voor speculatie', geeft Wellings. De Britse situatie lijkt enigszins op die in Japan. Ook daar hebben jongeren steeds minder seks. Voor veel jonge Japanners is het door de economische situatie niet meer aantrekkelijk om te trouwen. Net zoals in Japan zou de obsessie met elektronische apparaten ook een rol kunnen spelen. 'Zelfs in het bed kunnen mensen nog moeilijk afscheid nemen van hun iPad', zegt Wellings. 'En elektronische gadgets in de slaapkamer zijn zeer nefast voor het seksleven.'Toch mag niet over het hoofd worden gezien, dat Groot-Brittannië in die tien jaar ook een demografische omwenteling heeft ondergaan. Een steeds kleiner deel van de Britse bevolking woont samen of is getrouwd. Maar deze trend kan het fenomeen niet in zijn geheel verklaren, want ook samenwonende koppels hebben minder seks dan 10 jaar geleden.