De Gates Foundation schenkt meer dan 500 miljoen dollar voor "het terugdringen van malaria, longontsteking, diarreeziektes en een hele reeks parasitaire infecties die de hoofdoorzaak zijn van dood en invaliditeit in ontwikkelingslanden."

Tegelijk verhoogt de stichting haar jaarlijkse bijdrage voor de strijd tegen malaria met 30 procent.

De bijkomende inspanningen zijn ingegeven door de ebola-epidemie in Afrika. Volgens Gates bevinden we ons door die epidemie op "een kritiek moment in de geschiedenis van de wereldwijde gezondheid."

Vergeten ziektes

"De ebola-epidemie toont opnieuw aan dat grote gezondheidsproblemen op een bepaalde plaats in een sterk geconnecteerde wereld meteen gevolgen hebben voor de rest van de wereld", aldus Gates. "De beste manier om deze uitdagingen aan te pakken is wereldwijd de strijd tegen infectieziektes op te voeren."

De Gates Foundation, die de voormalige topman van Microsoft en zijn vrouw Melinda hebben opgericht, is een van de grootste private financiers van gezondheidsprogramma's in ontwikkelingslanden.

De stichting heeft daarbij ook veel aandacht voor de zogeheten vergeten ziektes, zoals de Ziekte van Chagas, de slaapziekte en lepra. (IPS)

De Gates Foundation schenkt meer dan 500 miljoen dollar voor "het terugdringen van malaria, longontsteking, diarreeziektes en een hele reeks parasitaire infecties die de hoofdoorzaak zijn van dood en invaliditeit in ontwikkelingslanden."Tegelijk verhoogt de stichting haar jaarlijkse bijdrage voor de strijd tegen malaria met 30 procent.De bijkomende inspanningen zijn ingegeven door de ebola-epidemie in Afrika. Volgens Gates bevinden we ons door die epidemie op "een kritiek moment in de geschiedenis van de wereldwijde gezondheid.""De ebola-epidemie toont opnieuw aan dat grote gezondheidsproblemen op een bepaalde plaats in een sterk geconnecteerde wereld meteen gevolgen hebben voor de rest van de wereld", aldus Gates. "De beste manier om deze uitdagingen aan te pakken is wereldwijd de strijd tegen infectieziektes op te voeren."De Gates Foundation, die de voormalige topman van Microsoft en zijn vrouw Melinda hebben opgericht, is een van de grootste private financiers van gezondheidsprogramma's in ontwikkelingslanden.De stichting heeft daarbij ook veel aandacht voor de zogeheten vergeten ziektes, zoals de Ziekte van Chagas, de slaapziekte en lepra. (IPS)