De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) komt morgen/woensdag samen om zich te beraden over de zware ebola-epidemie in het oosten van Congo.

Dat meldt de organisatie dinsdag vanuit Genève.

Aanleiding voor een nieuwe bijeenkomst is dat zondag in de miljoenenstad Goma een eerste geval van ebola is opgedoken.

De Congolese regering en de WHO menen dat ze een verspreiding van de epidemie in Goma kunnen verhinderen. De stad ligt op de grens met Rwanda en telt zeker 1 miljoen inwoners.

Tot nu bleef de uitbraak beperkt tot het oosten van Congo, met uitzondering van enkele gevallen in Oeganda. In dat buurland heeft ebola zich nadien niet verder verspreid.

Sinds begin augustus vorig jaar hebben 2.489 mensen de zeer besmettelijke ziekte opgelopen, en zeker 1.655 van hen zijn overleden.

Volgens een journalist van Radio Okapi in Goma is de met ebola besmette priester die naar Goma was gereisd dinsdag overleden.

Als de WHO beslist om een internationale noodsituatie uit te roepen, gelden nog strengere maatregelen in de bestrijding van de epidemie, zoals meer grenscontroles, de oprichting van nog meer behandelingscentra en de preventieve vaccinaties van medisch personeel uitbreiden.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) komt morgen/woensdag samen om zich te beraden over de zware ebola-epidemie in het oosten van Congo. Dat meldt de organisatie dinsdag vanuit Genève. Aanleiding voor een nieuwe bijeenkomst is dat zondag in de miljoenenstad Goma een eerste geval van ebola is opgedoken.De Congolese regering en de WHO menen dat ze een verspreiding van de epidemie in Goma kunnen verhinderen. De stad ligt op de grens met Rwanda en telt zeker 1 miljoen inwoners. Tot nu bleef de uitbraak beperkt tot het oosten van Congo, met uitzondering van enkele gevallen in Oeganda. In dat buurland heeft ebola zich nadien niet verder verspreid. Sinds begin augustus vorig jaar hebben 2.489 mensen de zeer besmettelijke ziekte opgelopen, en zeker 1.655 van hen zijn overleden. Volgens een journalist van Radio Okapi in Goma is de met ebola besmette priester die naar Goma was gereisd dinsdag overleden. Als de WHO beslist om een internationale noodsituatie uit te roepen, gelden nog strengere maatregelen in de bestrijding van de epidemie, zoals meer grenscontroles, de oprichting van nog meer behandelingscentra en de preventieve vaccinaties van medisch personeel uitbreiden.