De Standaard brengt het nieuws en spreekt met de professor.

Bayer HealthCare heeft de Belgische dierenartsen per e­-mail verschillende antibiotica aangeboden tegen sterk gereduceerde prijzen, tot min vijftig procent. Die forse korting geldt ook voor de middelen die gelden als de meest kritische voor het in de hand werken van resistentie. Bayer is niet het enige bedrijf dat dit doet, maar de actie zet kwaad bloed omdat er nog maar net alarmerende berichten waren over het weer stijgende gebruik van antibiotica in de veeteelt.

'Onbegrijpelijk'

Professor Jeroen Dewulf is boos omdat nog kortingen kunnen gegeven worden voor dergelijke producten. "Onbegrijpelijk dat Bayer acties blijft doen die haaks staan op de doelstellingen om het gebruik van antibiotica terug te brengen", zegt hij.

"Wij stimuleren voorzichtig gebruik van onze producten met strikte richtlijnen en ondersteunen de dierenartsen, die daarin de belangrijke schakel zijn. Daarnaast moedigen wij methodes zonder antibiotica aan", luidt de reactie van Bayer HealthCare.

(Belga/RR)

De Standaard brengt het nieuws en spreekt met de professor.Bayer HealthCare heeft de Belgische dierenartsen per e­-mail verschillende antibiotica aangeboden tegen sterk gereduceerde prijzen, tot min vijftig procent. Die forse korting geldt ook voor de middelen die gelden als de meest kritische voor het in de hand werken van resistentie. Bayer is niet het enige bedrijf dat dit doet, maar de actie zet kwaad bloed omdat er nog maar net alarmerende berichten waren over het weer stijgende gebruik van antibiotica in de veeteelt. Professor Jeroen Dewulf is boos omdat nog kortingen kunnen gegeven worden voor dergelijke producten. "Onbegrijpelijk dat Bayer acties blijft doen die haaks staan op de doelstellingen om het gebruik van antibiotica terug te brengen", zegt hij. "Wij stimuleren voorzichtig gebruik van onze producten met strikte richtlijnen en ondersteunen de dierenartsen, die daarin de belangrijke schakel zijn. Daarnaast moedigen wij methodes zonder antibiotica aan", luidt de reactie van Bayer HealthCare.(Belga/RR)