Dubbel zoveel doktersrekeningen blijven onbetaald

© Thinkstock

In 2010 had een arts elke maand gemiddeld 31 patiënten die hun rekening niet konden betalen. Vorig jaar steeg dat aantal tot 67 patiënten per maand.

Op drie jaar tijd is het aantal onbetaalde doktersrekeningen meer dan verdubbeld. In 2010 had een arts elke maand gemiddeld 31 patiënten die hun rekening niet konden betalen. Vorig jaar steeg dat aantal tot 67 patiënten per maand. Dat schrijven Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen.

De kranten baseren zich op cijfers van LTD3, het grootste tariferingsbureau van België. ‘In 2013 ontvingen we van onze artsen 1,61 miljoen onbetaalde doktersrekeningen. Dat is meer dan het dubbele van 2010, toen we zo’n 750.000 onbetaalde briefjes binnenkregen’, zegt directrice Lore De Raeve van LTD3.

De toename geeft aan dat steeds meer patiënten het financieel moeilijk hebben. ‘Daarnaast is de stijging ook te verklaren door de grotere bekendheid van het derdebetalersysteem bij artsen en patiënten en de verplichting voor geconventioneerde artsen om het systeem toe te passen bij patiënten die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming’, aldus De Raeve.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content