Een aantal West-Afrikaanse gezondheidsministers is in de Ghanese hoofdstad Accra samengekomen voor een tweedaagse crisisvergadering over het ebola-virus. Doel is de tot nog toe wereldwijd zwaarste uitbraak van de ziekte onder controle te brengen en de samenwerking tussen de landen in de getroffen gebieden te optimaliseren. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), nadat de zware epidemie de voorbije weken steeds meer mensenlevens eiste.

Volgens WHO-cijfers zijn tot eind juni in Guinee, Liberia en Sierra Leone 759 gevallen bevestigd. Daarvan stierven 467 patiënten aan het virus. Het ergst getroffen blijft Guinee, waar de ziekte in maart voor het eerst was uitgebroken.

"De huidige uitbraak is de zwaarste aller tijden, niet alleen wat het aantal gevallen en doden betreft, maar ook wat betreft de geografische spreiding", meldt de WHO.

Aan de vergadering nemen de bevoegde ministers uit elf landen in de regio deel naast vele internationale VN-experten, het Rode Kruis, het Instituut Pasteur en Artsen zonder Grenzen. Ze moeten middelen en manieren vinden om de huidige epidemie in te dijken en toekomstige ebola-uitbraken te verhinderen.

Ebola is in 90 procent van de gevallen dodelijk. Het virus veroorzaakt onder andere inwendige en uitwendige bloedingen. (Belga/AVE)

Een aantal West-Afrikaanse gezondheidsministers is in de Ghanese hoofdstad Accra samengekomen voor een tweedaagse crisisvergadering over het ebola-virus. Doel is de tot nog toe wereldwijd zwaarste uitbraak van de ziekte onder controle te brengen en de samenwerking tussen de landen in de getroffen gebieden te optimaliseren. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), nadat de zware epidemie de voorbije weken steeds meer mensenlevens eiste.Volgens WHO-cijfers zijn tot eind juni in Guinee, Liberia en Sierra Leone 759 gevallen bevestigd. Daarvan stierven 467 patiënten aan het virus. Het ergst getroffen blijft Guinee, waar de ziekte in maart voor het eerst was uitgebroken. "De huidige uitbraak is de zwaarste aller tijden, niet alleen wat het aantal gevallen en doden betreft, maar ook wat betreft de geografische spreiding", meldt de WHO. Aan de vergadering nemen de bevoegde ministers uit elf landen in de regio deel naast vele internationale VN-experten, het Rode Kruis, het Instituut Pasteur en Artsen zonder Grenzen. Ze moeten middelen en manieren vinden om de huidige epidemie in te dijken en toekomstige ebola-uitbraken te verhinderen. Ebola is in 90 procent van de gevallen dodelijk. Het virus veroorzaakt onder andere inwendige en uitwendige bloedingen. (Belga/AVE)