Roken is dubbel zo bedreigend als een dieet met te weinig groenten en fruit. Hoge bloeddruk, te veel cholesterol, roken en zwaarlijvigheid vormen veruit de grootste bedreigingen voor de gezondheid.

Oorlog, medische complicaties en kraambedsterfte moeten we daarentegen het minst vrezen.

Britse onderzoekers brachten alle risicofactoren voor sterfte in de huidige Britse volwassen populatie in beeld. Dat beeld geeft in één oogopslag een idee welke risicos het zwaarst doorwegen.

Welke impact combinaties van factoren hebben, bijvoor-beeld inactiviteit en roken, maakt deze voorstelling niet duidelijk. Deze voorstelling heeft betrekking op de Britse bevolking en geldt in grote lijnen voor de hele westerse samenleving.

Roken is dubbel zo bedreigend als een dieet met te weinig groenten en fruit. Hoge bloeddruk, te veel cholesterol, roken en zwaarlijvigheid vormen veruit de grootste bedreigingen voor de gezondheid. Oorlog, medische complicaties en kraambedsterfte moeten we daarentegen het minst vrezen. Britse onderzoekers brachten alle risicofactoren voor sterfte in de huidige Britse volwassen populatie in beeld. Dat beeld geeft in één oogopslag een idee welke risicos het zwaarst doorwegen. Welke impact combinaties van factoren hebben, bijvoor-beeld inactiviteit en roken, maakt deze voorstelling niet duidelijk. Deze voorstelling heeft betrekking op de Britse bevolking en geldt in grote lijnen voor de hele westerse samenleving.