Darmkanker is niet sexy genoeg, stelt gastro-enteroloog Luc Colemont en medeoprichter van de vzw Stop Darmkanker. Nochtans zijn de cijfers over het voorkomen van darmkanker (8.175 gevallen per jaar in België) nagenoeg even spectaculair als die over borstkanker (9.782). Ook andere veel minder frequente situaties, zoals hiv (1.197) en verkeersslachtoffers (812), halen vaker het nieuws, terwijl het gaat om kleine groepen.

Dat de media een vaak voorkomende aandoening zoals darmkanker weinig aandacht geven, heeft ernstige gevolgen. Tot op vandaag wordt de helft van de gevallen van darmkanker vastgesteld in een stadium waarin een chirurgische ingreep niet meer volstaat. Dat is schrijnend, als je bedenkt dat darmkanker een ziekte is die vroegtijdig kan worden opgespoord.

www.stopdarmkanker.be

Darmkanker is niet sexy genoeg, stelt gastro-enteroloog Luc Colemont en medeoprichter van de vzw Stop Darmkanker. Nochtans zijn de cijfers over het voorkomen van darmkanker (8.175 gevallen per jaar in België) nagenoeg even spectaculair als die over borstkanker (9.782). Ook andere veel minder frequente situaties, zoals hiv (1.197) en verkeersslachtoffers (812), halen vaker het nieuws, terwijl het gaat om kleine groepen. Dat de media een vaak voorkomende aandoening zoals darmkanker weinig aandacht geven, heeft ernstige gevolgen. Tot op vandaag wordt de helft van de gevallen van darmkanker vastgesteld in een stadium waarin een chirurgische ingreep niet meer volstaat. Dat is schrijnend, als je bedenkt dat darmkanker een ziekte is die vroegtijdig kan worden opgespoord.www.stopdarmkanker.be