Op het internet circuleert een Britse campagnevideo tegen cyberpesten. Ook in ons land wordt het filmpje veelvuldig gedeeld. De beelden tonen een meisje dat zodanig wordt gepest, dat ze geen uitweg meer ziet en zich verhangt. Volgens sommigen zijn de harde beelden doeltreffend, ze schudden je wakker, anderen vinden de beelden te schokkend.

"Als het de bedoeling is om met dit filmpje de aandacht te trekken, dan is het absoluut geslaagd", zegt pedagoog Pedro De Bruyckere in Het Nieuwsblad. Hij deelde het filmpje zelf op Twitter. "De video zorgt voor discussie. De beelden richten zich voornamelijk op pesters. De gevolgen van hun gedrag worden klaar en duidelijk getoond."

'Iedereen haat je'

Het tienermeisje krijgt via haar gsm en computer het ene pestbericht na het andere. "Iedereen haat je". Er komt een strop in beeld. Naarmate het meisje meer onvriendelijke berichten ontvangt, zakt de strop steeds lager en lager. "Meer en meer zelfmoorden bij jongeren zijn gelinkt aan online pesten", klinkt een stem op het einde van het filmpje. "Als jij gepest wordt, pest dan niet terug, don't retaliate." (AVE)

Op het internet circuleert een Britse campagnevideo tegen cyberpesten. Ook in ons land wordt het filmpje veelvuldig gedeeld. De beelden tonen een meisje dat zodanig wordt gepest, dat ze geen uitweg meer ziet en zich verhangt. Volgens sommigen zijn de harde beelden doeltreffend, ze schudden je wakker, anderen vinden de beelden te schokkend."Als het de bedoeling is om met dit filmpje de aandacht te trekken, dan is het absoluut geslaagd", zegt pedagoog Pedro De Bruyckere in Het Nieuwsblad. Hij deelde het filmpje zelf op Twitter. "De video zorgt voor discussie. De beelden richten zich voornamelijk op pesters. De gevolgen van hun gedrag worden klaar en duidelijk getoond."Het tienermeisje krijgt via haar gsm en computer het ene pestbericht na het andere. "Iedereen haat je". Er komt een strop in beeld. Naarmate het meisje meer onvriendelijke berichten ontvangt, zakt de strop steeds lager en lager. "Meer en meer zelfmoorden bij jongeren zijn gelinkt aan online pesten", klinkt een stem op het einde van het filmpje. "Als jij gepest wordt, pest dan niet terug, don't retaliate." (AVE)