Het Riziv schat de kosten van arbeidsongeschiktheid vorig jaar op 7,1 miljard euro.

'Terwijl burn-outs lange tijd vooral in de gezondheidssector voorkwamen, ontsnapt nu geen enkel beroep er nog aan', zegt François Perl, directeur-generaal bij de dienst voor uitkeringen van het Riziv. Ongeveer een op de zes Belgen loopt het risico op een burn-out.

Ter preventie van burn-outs lanceert het Federaal agentschap voor beroepsrisico's (Fedris) in de komende maanden een pilootproject. Dat zal geleid worden door Isabelle Hansez, professor aan de universiteit van Luik, en richt zich op de meest getroffen sectoren, zoals de gezondheidszorg en de bank- en verzekeringssector. Werknemers zullen daarbij ook individueel worden opgevolgd.

Het Riziv schat de kosten van arbeidsongeschiktheid vorig jaar op 7,1 miljard euro.'Terwijl burn-outs lange tijd vooral in de gezondheidssector voorkwamen, ontsnapt nu geen enkel beroep er nog aan', zegt François Perl, directeur-generaal bij de dienst voor uitkeringen van het Riziv. Ongeveer een op de zes Belgen loopt het risico op een burn-out. Ter preventie van burn-outs lanceert het Federaal agentschap voor beroepsrisico's (Fedris) in de komende maanden een pilootproject. Dat zal geleid worden door Isabelle Hansez, professor aan de universiteit van Luik, en richt zich op de meest getroffen sectoren, zoals de gezondheidszorg en de bank- en verzekeringssector. Werknemers zullen daarbij ook individueel worden opgevolgd.