België 21ste gelukkigste land ter wereld

Denemarken is het gelukkigste land ter wereld © Reuters

Denemarken is volgens een rapport van de Verenigde Naties het gelukkigste land van de wereld. België staat pas op de 21ste plaats van de in totaal 156 geëvalueerde landen.

De Verenigde Naties stelden in New York een nieuw rapport voor, waaruit blijkt dat Denemarken het meest gelukkige land ter wereld is. België strandt op de 21ste plaats.

In de top tien bevinden zich naast Denemarken nog drie andere Noord-Europese landen -Noorwegen (2), Zweden (5) en Finland (7)- samen met Zwitserland (3), Nederland (4), Canada (6), Oostenrijk (8), IJsland (9) en Australië (10).

In de top 20 staan ook nog Israël, Costa Rica, Nieuw-Zeeland, Verenigde Arabische Emiraten, Panama, Mexico, Verenigde Staten, Ierland, Luxemburg en Venezuela.

Sociale systemen

Het door het Earth Institute van de gerenommeerde University of Columbia in New York uitgewerkte VN-rapport legde onder andere verband tussen gegevens van sociale systemen, levensverwachting en arbeidsmarkt met bevragingen over de zelfwaarneming van de mensen. Vorig jaar, toen het rapport voor het eerst werd opgemaakt, stond Denemarken eveneens op de eerste plaats. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content