Bijna negen op de tien Belgen ergert zich aan een vies toilet (89%). Maar ook een slechte geur wekt ergernis op (65%) en een op de twee Belgen is mateloos geïrriteerd als het toiletpapier weer eens op is (48%). Dat blijkt uit een onderzoek van een van de grootste producenten van toilethygiënische middelen. Een enigszins gekleurd resultaat misschien, maar met 8.000 ondervraagde Europeanen kan zelfs een producent niet alles sturen.

Het zijn trouwens ergernissen die zeer herkenbaar zijn. Acht op de tien doen rechtsomkeer als ze merken dat het toilet niet proper is. Hoteltoiletten scoren het beste, café's en fastfoodrestaurants hebben dan weer een kwalijke reputatie, al scoren die laatste met 20% die vies worden bevonden beter dan de cafétoiletten die door 40% van de bezoekers met opgetrokken neus worden gemeden.

Maar er is ook goed nieuws. Zo vindt de Belg dat het in België nog wel meevalt. De Nederlanders vinden dat trouwens ook van de toiletten in hun eigen land. Als de Polen de vergelijking maken tussen hun eigen toilet en dat in een ander land, dan geven ze toe dat het er bij hen toch wel minder schoon aan toe gaat dan in het buitenland.

Wat de Belg dan per se in zijn toilet wil zien? Toiletpapier vanzelfsprekend (77%) en zeep (50%). Maar ook papieren handdoekjes worden op prijs gesteld (43%) en sommigen zouden liefst desinfectiegel hebben (40%).

Bijna negen op de tien Belgen ergert zich aan een vies toilet (89%). Maar ook een slechte geur wekt ergernis op (65%) en een op de twee Belgen is mateloos geïrriteerd als het toiletpapier weer eens op is (48%). Dat blijkt uit een onderzoek van een van de grootste producenten van toilethygiënische middelen. Een enigszins gekleurd resultaat misschien, maar met 8.000 ondervraagde Europeanen kan zelfs een producent niet alles sturen. Het zijn trouwens ergernissen die zeer herkenbaar zijn. Acht op de tien doen rechtsomkeer als ze merken dat het toilet niet proper is. Hoteltoiletten scoren het beste, café's en fastfoodrestaurants hebben dan weer een kwalijke reputatie, al scoren die laatste met 20% die vies worden bevonden beter dan de cafétoiletten die door 40% van de bezoekers met opgetrokken neus worden gemeden. Maar er is ook goed nieuws. Zo vindt de Belg dat het in België nog wel meevalt. De Nederlanders vinden dat trouwens ook van de toiletten in hun eigen land. Als de Polen de vergelijking maken tussen hun eigen toilet en dat in een ander land, dan geven ze toe dat het er bij hen toch wel minder schoon aan toe gaat dan in het buitenland. Wat de Belg dan per se in zijn toilet wil zien? Toiletpapier vanzelfsprekend (77%) en zeep (50%). Maar ook papieren handdoekjes worden op prijs gesteld (43%) en sommigen zouden liefst desinfectiegel hebben (40%).