Dat blijkt uit het Europees onderzoek DRUID (Rijden onder de invloed van drugs, alcohol en medicijnen) waarover Het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad schrijven. Drie procent van de Belgen kruipt na inname van (rijgevaarlijke) medicatie achter het stuur. In heel Europa ligt dat percentage rond de 1,4 procent.

"In het onderzoek zijn antidepressiva en antipsychotica zelfs niet opgenomen", zegt toxicoloog Alain Verstraete van de Ugent. "Het werkelijke aandeel gebruikers van rijgevaarlijke geneesmiddelen ligt dus veel hoger. Ik schat zo'n 9 procent van alle Belgen."

Verstraete pleit voor waarschuwende stickers op de verpakking van medicijen die het rijgedrag beïnvloeden. "Het is niet wettelijk verplicht en ik vind het overbodig. Alle medicijnen hebben al een bijsluiter", reageert Jan Depoorter, woordvoerder van apotheekbond APB. (Belga/TV)

Dat blijkt uit het Europees onderzoek DRUID (Rijden onder de invloed van drugs, alcohol en medicijnen) waarover Het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad schrijven. Drie procent van de Belgen kruipt na inname van (rijgevaarlijke) medicatie achter het stuur. In heel Europa ligt dat percentage rond de 1,4 procent."In het onderzoek zijn antidepressiva en antipsychotica zelfs niet opgenomen", zegt toxicoloog Alain Verstraete van de Ugent. "Het werkelijke aandeel gebruikers van rijgevaarlijke geneesmiddelen ligt dus veel hoger. Ik schat zo'n 9 procent van alle Belgen."Verstraete pleit voor waarschuwende stickers op de verpakking van medicijen die het rijgedrag beïnvloeden. "Het is niet wettelijk verplicht en ik vind het overbodig. Alle medicijnen hebben al een bijsluiter", reageert Jan Depoorter, woordvoerder van apotheekbond APB. (Belga/TV)