‘Belgen eten 7,85 dieren per seconde’

Ondanks de promotie voor een meer vegetarische levensstijl lijkt de hang naar vlees ons ingebakken. © Thinkstock

EVA vzw (Ethisch Vegetarisch Alternatief) roept de Belgen op om op 1 oktober – Wereld Veggie Dag – vegetarisch te eten. ‘Zo sparen we het leven van bijna 687.000 dieren’.

Elke Belg eet in zijn leven gemiddeld 1.800 dieren, zegt EVA. Gerekend aan een gemiddelde levensverwachting van 80 jaar komt dat voor alle Belgen samen neer op circa 239 miljoen dieren per jaar, 678.000 per dag of 7,85 per seconde. Via de ‘Weet wie je eet’-teller op zijn website stelt EVA op een ludieke manier aan de kaak dat we te veel vlees eten.

Naar aanleiding van Wereld Veggie Dag roept de organisatie alle Belgen op om op woensdag 1 oktober de dieren één dag respijt te geven en vegetarisch te eten. ‘Niet alleen de dieren zullen ons dankbaar zijn. Ook op het milieu, de voedselverdeling en onze gezondheid heeft meer plantaardig eten een positief effect’, luidt het in een persbericht.

EVA hoopt dat zijn oproep ook gehoor krijgt op de sociale media en vraagt om foto’s van vegetarische maaltijden te delen via onder andere Facebook en Twitter met de hashtag #wereldveggiedag. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content