Belg koopt vooral medicijnen tegen overgewicht en stress

Lintmeter en pillen © Istock

Overgewicht en stress behoren tot de grootste gezondheidsbekommernissen van de Belg.

Net zoals in 2013 baarden problemen rond overgewicht ook in 2014 de Belg het meeste zorgen. Dat blijkt uit een barometer samengesteld door Newpharma, een Belgische online apotheek. Op basis van de 50 best verkochte producten tracht de apotheek weer te geven met welke gezondheidsproblemen de Belg het meeste kampt.

Vetverbranders, vetvangers en koolhydratenblokkers staan op de website op kop in de lijst met best verkochte producten. Medicijnen en voedingssupplementen rijk aan vitamine D -hoofdzakelijk gebruikt om de botten aan te sterken – staan op de tweede plaats. Behandelingen op basis van paracetamol en ibuprofen tegen koorts en alle soorten pijn sluiten de top 3.

Stress

De barometer van afgelopen jaar verschilt niet erg veel met die van 2013. Al merkt Newpharma enkele zaken op. Belgen lijken onder meer druk te staan, geïllustreerd door de stijging in de verkoop van voedingssupplementen tegen stress. Vooral op de werkvloer ervaren Belgen (twee op de drie) stress. Bijna alle werknemers die aangeven stress te ervaren, achten die schadelijk voor hun gezondheid (97 procent).

Producten voor mondhygiëne (zoals tandpasta voor kinderen en bleaching-oplossingen) bezetten eveneens een prominente plaats in de bestellingen van consumenten. Glijmiddelen, anti-rimpelcrèmes en oplossingen tegen haaruitval daarentegen, verdwijnen dan weer uit de lijst met bestsellers. (AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content