Belangrijkste ingrediënt van gezonde maaltijd is tijd

Gezonde maaltijd bereiden © Istock

Niet fruit, groenten of granen maken van je maaltijd een gezonde maaltijd. Het belangrijkste ingrediënt is tijd. Hoe minder tijd we in de keuken doorbrengen, hoe ongezonder onze levensstijl.

Wie minder dan een uur per dag spendeert aan het bereiden van een maaltijd, gaat vaker uit eten of koopt vaker fastfood en kant-en-klaarmaaltijden om thuis op te eten.

Volgens onderzoekers van de Britse Cambridge-universiteit was nog nauwelijks onderzoek gedaan naar de tijdskost van gezond eten. Ze analyseerden de antwoorden van een enquête bij 1319 personen in het Amerikaanse Seattle. De deelnemers moesten onder meer aangeven hoeveel uur ze gemiddeld in de keuken doorbrachten met het bereiden van maaltijden. Ook het opruimen na de maaltijd werd meegerekend.

Vermageren

16 procent bleek minder dan een uur per dag in de keuken door te brengen, 43 procent 1 tot 2 uur en 41 procent meer dan 2 uur, melden de onderzoekers nu in het American Journal of Preventive Medicine.De reden die de meesten opgeven om minder tijd in de keuken door te brengen, is buitenhuis werken.

Wie wil vermageren of wie gewoon gezonder wil eten, zal dus niet alleen de juiste producten in huis moeten halen. Hij zal ook zijn tijd anders moeten indelen. (IPS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content