De app is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Frans en kan gedownload worden op iTunes App Store en Windows Phone, meldt de APB. Wie de app gebruikt, krijgt een lijst of kaart met de apotheken van wacht in de buurt, en de afstand vanaf de eigen locatie, het adres, het telefoonnummer en de website. "U kunt direct de apotheek van wacht bellen of de navigatiefunctie via de app starten", luidt het.

De APB stelde ook haar nieuwe informatiesite apotheek.be voor. De site is opgebouwd rond vier hoofdthema's waardoor patiënten in slechts enkele klikken toegang krijgen tot informatie in verband met gezondheidsnieuws, nuttige informatie over geneesmiddelen, een lijst met telefoonnummers van de belangrijkste nooddiensten en informatie over het beroep van apotheker.

Onder meer het Belgische Rode Kruis, pharma.be en het FAGG (federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten) werkten mee aan de website. (Belga/INM)

De app is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Frans en kan gedownload worden op iTunes App Store en Windows Phone, meldt de APB. Wie de app gebruikt, krijgt een lijst of kaart met de apotheken van wacht in de buurt, en de afstand vanaf de eigen locatie, het adres, het telefoonnummer en de website. "U kunt direct de apotheek van wacht bellen of de navigatiefunctie via de app starten", luidt het. De APB stelde ook haar nieuwe informatiesite apotheek.be voor. De site is opgebouwd rond vier hoofdthema's waardoor patiënten in slechts enkele klikken toegang krijgen tot informatie in verband met gezondheidsnieuws, nuttige informatie over geneesmiddelen, een lijst met telefoonnummers van de belangrijkste nooddiensten en informatie over het beroep van apotheker. Onder meer het Belgische Rode Kruis, pharma.be en het FAGG (federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten) werkten mee aan de website. (Belga/INM)