In die periode, grofweg gesteld gaande van de globale financieel-economische crisis van 2008 tot de huidige crisis, ging het gebruik van antidepressiva met 28 procent omhoog, terwijl ook aniolytica (angstwerende middeltjes) en slaapmiddelen met een respectieve stijging van 8 en 3 procent steeds vlotter hun weg over de toonbank van de apotheker weten te vinden.

Therapie

Het gebruik van de middeltjes ligt het hoogst in het noordwesten van Engeland, niet toevallig de regio die met de grootste economische problemen kampt.

Deskundigen wijzen er op dat de toename van het pillenslikken niet alleen door de economie, maar ook door een "beter besef van de problematiek van de geestelijke gezondheid" te verklaren is. In gevallen van "lichte" depressie is het aangewezen niet onmiddellijk antidepressiva voor te schrijven, maar een therapie voor te stellen, luidt het. (Belga/TE)

In die periode, grofweg gesteld gaande van de globale financieel-economische crisis van 2008 tot de huidige crisis, ging het gebruik van antidepressiva met 28 procent omhoog, terwijl ook aniolytica (angstwerende middeltjes) en slaapmiddelen met een respectieve stijging van 8 en 3 procent steeds vlotter hun weg over de toonbank van de apotheker weten te vinden. Therapie Het gebruik van de middeltjes ligt het hoogst in het noordwesten van Engeland, niet toevallig de regio die met de grootste economische problemen kampt. Deskundigen wijzen er op dat de toename van het pillenslikken niet alleen door de economie, maar ook door een "beter besef van de problematiek van de geestelijke gezondheid" te verklaren is. In gevallen van "lichte" depressie is het aangewezen niet onmiddellijk antidepressiva voor te schrijven, maar een therapie voor te stellen, luidt het. (Belga/TE)