Over bijwerkingen gesproken.... Japanse onderzoekers hebben een wel heel bizar neveneffect van een antibioticum ontdekt: het maakt mannen ongevoeliger voor de effecten van vrouwelijk schoon. Mannen zouden minder beïnvloedbaar zijn voor vrouwelijke charmes als ze het antibioticum gebruiken.Minocycline is een relatief vaak voorgeschreven antibioticum, een zogenaamd tetracycline-antibioticum, dat velen kennen van de behandeling van hardnekkige en ernstige acne. Vreemd genoeg komen nu vooral de bijwerkingen ervan in de schijnwerpers te staan. Zo zou minocycline een positief effect hebben op bepaalde psychiatrische aandoeningen. Bovendien zou minocycline - zo zeggen toch Japanse onderzoekers - een effect hebben op het mannelijke inschattingsvermogen van vrouwelijk schoon.

Mannen hebben immers nogal de neiging om alleen hun 'mannelijke drift' te volgen als ze geconfronteerd worden met vrouwelijke charmes. Ze vergeten elke rationele inschatting van de betrouwbaarheid van de dame in kwestie waardoor ze gemakkelijk te verleiden zijn. Als de heren echter minocycline hebben ingenomen, zagen de onderzoekers dat de aantrekkelijkheid van de dame geen doorslaggevende factor meer was als de mannen werd gevraagd hoe betrouwbaar de dames hen leken.

Het is een opmerkelijke conclusie die nu verder zal worden onderzocht. De vaststelling was alvast goed voor een vermelding in het gereputeerde tijdschrift Nature.

Over bijwerkingen gesproken.... Japanse onderzoekers hebben een wel heel bizar neveneffect van een antibioticum ontdekt: het maakt mannen ongevoeliger voor de effecten van vrouwelijk schoon. Mannen zouden minder beïnvloedbaar zijn voor vrouwelijke charmes als ze het antibioticum gebruiken.Minocycline is een relatief vaak voorgeschreven antibioticum, een zogenaamd tetracycline-antibioticum, dat velen kennen van de behandeling van hardnekkige en ernstige acne. Vreemd genoeg komen nu vooral de bijwerkingen ervan in de schijnwerpers te staan. Zo zou minocycline een positief effect hebben op bepaalde psychiatrische aandoeningen. Bovendien zou minocycline - zo zeggen toch Japanse onderzoekers - een effect hebben op het mannelijke inschattingsvermogen van vrouwelijk schoon. Mannen hebben immers nogal de neiging om alleen hun 'mannelijke drift' te volgen als ze geconfronteerd worden met vrouwelijke charmes. Ze vergeten elke rationele inschatting van de betrouwbaarheid van de dame in kwestie waardoor ze gemakkelijk te verleiden zijn. Als de heren echter minocycline hebben ingenomen, zagen de onderzoekers dat de aantrekkelijkheid van de dame geen doorslaggevende factor meer was als de mannen werd gevraagd hoe betrouwbaar de dames hen leken. Het is een opmerkelijke conclusie die nu verder zal worden onderzocht. De vaststelling was alvast goed voor een vermelding in het gereputeerde tijdschrift Nature.