Ouders met vragen over opvoeden kunnen vanaf vandaag terecht op de website www.gezondopvoeden.be. De website is een initiatief van het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) in samenwerking met de Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen (VAD) en de Universiteit Gent (UGent) en krijgt steun van de Vlaamse overheid.

Puberkwesties

Zowel vragen rond gezondheid als moeilijk eetgedrag komen aan bod. Maar ook ouders die met de handen in het haar zitten en niet weten hoe om te gaan met moeilijke puberkwesties, kunnen op de site terecht. Zo geeft de website advies over roken, alcohol- en cannabisgebruik.

Naast lijstjes, zijn ook filmpjes te zien waarin herkenbare situaties worden nagespeeld. De website geeft ouders praktische tips om hun kind van 2 tot 18 jaar gezonde eet- en beweeggewoontes bij te brengen en bewust te leren omgaan met tv-kijken, gamen, computeren. (AVE)

Ouders met vragen over opvoeden kunnen vanaf vandaag terecht op de website www.gezondopvoeden.be. De website is een initiatief van het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) in samenwerking met de Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen (VAD) en de Universiteit Gent (UGent) en krijgt steun van de Vlaamse overheid.Zowel vragen rond gezondheid als moeilijk eetgedrag komen aan bod. Maar ook ouders die met de handen in het haar zitten en niet weten hoe om te gaan met moeilijke puberkwesties, kunnen op de site terecht. Zo geeft de website advies over roken, alcohol- en cannabisgebruik. Naast lijstjes, zijn ook filmpjes te zien waarin herkenbare situaties worden nagespeeld. De website geeft ouders praktische tips om hun kind van 2 tot 18 jaar gezonde eet- en beweeggewoontes bij te brengen en bewust te leren omgaan met tv-kijken, gamen, computeren. (AVE)