Orkaan Katrina trok op 29 augustus 2005 een spoor van vernieling door de Amerikaanse staat Louisiana. Op 24 september maakte Rita het nog erger. Ruim 200.000 woningen raakten beschadigd.

Onderzoekers van de Colorado State University noteerden in die periode 410 miskramen in Louisiana. Het aantal miskramen was meer dan dubbel zo hoog in de zwaarst getroffen gebieden (met meer dan 50 procent van de woningen beschadigd). In iets minder zwaar getroffen gebieden zagen onderzoekers ook nog een stijging met 40 procent.

De onderzoekers zeggen dat het werkelijke cijfer voor de miskramen nog hoger ligt. Duizenden mensen gingen op de vlucht voor de orkanen. Veel vrouwen kunnen dus elders een miskraam hebben gehad.

Uit eerdere studies is bekend dat stress, depressies en trauma's tot complicaties kunnen leiden tijdens de zwangerschap. De onderzoekers merken op dat tropische stormen vaker zullen voorkomen als gevolg van de klimaatverandering.

De resultaten van het onderzoek verschenen in het Journal of Epidemiology & Community Health. (IPS)

Orkaan Katrina trok op 29 augustus 2005 een spoor van vernieling door de Amerikaanse staat Louisiana. Op 24 september maakte Rita het nog erger. Ruim 200.000 woningen raakten beschadigd.Onderzoekers van de Colorado State University noteerden in die periode 410 miskramen in Louisiana. Het aantal miskramen was meer dan dubbel zo hoog in de zwaarst getroffen gebieden (met meer dan 50 procent van de woningen beschadigd). In iets minder zwaar getroffen gebieden zagen onderzoekers ook nog een stijging met 40 procent.De onderzoekers zeggen dat het werkelijke cijfer voor de miskramen nog hoger ligt. Duizenden mensen gingen op de vlucht voor de orkanen. Veel vrouwen kunnen dus elders een miskraam hebben gehad.Uit eerdere studies is bekend dat stress, depressies en trauma's tot complicaties kunnen leiden tijdens de zwangerschap. De onderzoekers merken op dat tropische stormen vaker zullen voorkomen als gevolg van de klimaatverandering.De resultaten van het onderzoek verschenen in het Journal of Epidemiology & Community Health. (IPS)