In Vlaanderen kampt 16 procent van de jongeren tussen 11 en 18 jaar met overgewicht of obesitas. Dat blijkt uit de nieuwste studie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), waarover Het Nieuwsblad en De Standaard berichten.

De studie werd in 2014 gedaan en de resultaten zijn nu bekend. In totaal gaat het om ongeveer 88.000 tieners. Dat zijn er een pak meer dan in 2010, bij meisjes is het aantal zelfs bijna verdubbeld. Opvallend, want de voorbije jaren waren er al heel wat campagnes in de strijd tegen obesitas bij kinderen.

"Maar enkele losse campagnes helpen niet", zegt voedingsdeskundige prof. Patrick Mullie (VUB) in de krant. "We hebben nood aan een algemeen strijdplan en een suikertaks. Pas als suiker niet meer goedkoop is, kan je jongeren overtuigen." (Belga)

In Vlaanderen kampt 16 procent van de jongeren tussen 11 en 18 jaar met overgewicht of obesitas. Dat blijkt uit de nieuwste studie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), waarover Het Nieuwsblad en De Standaard berichten.De studie werd in 2014 gedaan en de resultaten zijn nu bekend. In totaal gaat het om ongeveer 88.000 tieners. Dat zijn er een pak meer dan in 2010, bij meisjes is het aantal zelfs bijna verdubbeld. Opvallend, want de voorbije jaren waren er al heel wat campagnes in de strijd tegen obesitas bij kinderen. "Maar enkele losse campagnes helpen niet", zegt voedingsdeskundige prof. Patrick Mullie (VUB) in de krant. "We hebben nood aan een algemeen strijdplan en een suikertaks. Pas als suiker niet meer goedkoop is, kan je jongeren overtuigen." (Belga)