Na 15 jaar onderzoek naar geluk, na talrijke publicaties in vaktijdschriften, populariserende boeken en een bekroning voor al dat wetenschappelijk werk over wie gelukkig is en waarom, vat de Amerikaanse professor sociale psychologie David Myers de sleutels tot geluk samen.

1. Geef prioriteit aan hechte relaties, niet aan succes.

Intieme vriendschappen met mensen die echt om je geven, zijn niet vanzelfsprekend en loodsen je door moeilijke periodes. Maak er tijd voor. Succes is als rijkdom. Wie het heeft, is daarom niet gelukkiger.

2. Zoek een baan en een hobby waarbij je je talenten kan ontplooien.

Gelukkige mensen worden in beslag genomen door hun activiteiten, maar ze worden er niet door overweldigd.

3. Blijf meester van je tijd.

We overschatten meestal wat we op één dag kunnen doen. Stel concrete, haalbare doelen : het gevoel van controle over je tijdsbesteding maakt gelukkig.

4. Beweeg!

Ontelbare wetenschappelijke studies tonen aan dat lichaamsbeweging energie schenkt en je stemming verbetert.

5. Slaap voldoende.

Een slaaptekort leidt regelrecht tot sombere buien. Goed uitgerust zijn bevordert het geluksgevoel.

6. Gedraag je gelukkig, al klopt dat niet echt.

Een stuurse houding ontlokt chagrijn. Een blij gezicht en doen alsof je je goed voelt, helpt om in een betere bui te geraken.

7. Wees dankbaar en behulpzaam.

Kijk verder dan jezelf. Bekommerd zijn om anderen verschaft een goed gevoel. (MF)

Bron : www.davidmyers.org

Na 15 jaar onderzoek naar geluk, na talrijke publicaties in vaktijdschriften, populariserende boeken en een bekroning voor al dat wetenschappelijk werk over wie gelukkig is en waarom, vat de Amerikaanse professor sociale psychologie David Myers de sleutels tot geluk samen.Intieme vriendschappen met mensen die echt om je geven, zijn niet vanzelfsprekend en loodsen je door moeilijke periodes. Maak er tijd voor. Succes is als rijkdom. Wie het heeft, is daarom niet gelukkiger. Gelukkige mensen worden in beslag genomen door hun activiteiten, maar ze worden er niet door overweldigd. We overschatten meestal wat we op één dag kunnen doen. Stel concrete, haalbare doelen : het gevoel van controle over je tijdsbesteding maakt gelukkig. Ontelbare wetenschappelijke studies tonen aan dat lichaamsbeweging energie schenkt en je stemming verbetert.Een slaaptekort leidt regelrecht tot sombere buien. Goed uitgerust zijn bevordert het geluksgevoel. Een stuurse houding ontlokt chagrijn. Een blij gezicht en doen alsof je je goed voelt, helpt om in een betere bui te geraken. Kijk verder dan jezelf. Bekommerd zijn om anderen verschaft een goed gevoel. (MF)Bron : www.davidmyers.org