'Hello Brain' luidt de nieuwe publiekscampagne van een groep gerespecteerde hersenwetenschappers en andere experts die de aandacht willen vestigen op het belang van de levensstijl voor een fit brein.

Naast een website en een gratis app, in het Frans, het Engels en het Duits, geeft het team in een notendop de 5 beste wetenschappelijk onderbouwde top tips voor een gezond stel hersenen.

1. Beweeg

Lichaamsbeweging voert extra zuurstof naar de hersenen. Ze zijn beter gewapend tegen verval en dementie.

2. Onderhoud sociale contacten

De mens is een sociaal dier. Keuvelen, samen dingen doen of gewoon samen zijn verbetert de prestaties van het brein.

3. Zorg voor nieuwe uitdagingen

Een citytrip, een goed boek of een nieuwe hobby. Uitdagingen houden je hersenen jong.

4. Vermijd stress

Zorg voor voldoende ontspanning, lach, denk positief. Je hersenen kicken erop.

5. Probeer gezond te leven

Rook niet, wees zuinig met alcohol, slaap voldoende en eet zoveel mogelijk plantaardig. Gezonde leefgewoonte zijn een weldaad voor je lijf en dus ook voor je grijze massa.

www.hellobrain.eu.

Bron: Bodytalk

'Hello Brain' luidt de nieuwe publiekscampagne van een groep gerespecteerde hersenwetenschappers en andere experts die de aandacht willen vestigen op het belang van de levensstijl voor een fit brein.Naast een website en een gratis app, in het Frans, het Engels en het Duits, geeft het team in een notendop de 5 beste wetenschappelijk onderbouwde top tips voor een gezond stel hersenen.1. Beweeg Lichaamsbeweging voert extra zuurstof naar de hersenen. Ze zijn beter gewapend tegen verval en dementie. 2. Onderhoud sociale contacten De mens is een sociaal dier. Keuvelen, samen dingen doen of gewoon samen zijn verbetert de prestaties van het brein. 3. Zorg voor nieuwe uitdagingenEen citytrip, een goed boek of een nieuwe hobby. Uitdagingen houden je hersenen jong. 4. Vermijd stressZorg voor voldoende ontspanning, lach, denk positief. Je hersenen kicken erop. 5. Probeer gezond te levenRook niet, wees zuinig met alcohol, slaap voldoende en eet zoveel mogelijk plantaardig. Gezonde leefgewoonte zijn een weldaad voor je lijf en dus ook voor je grijze massa. www.hellobrain.eu.Bron: Bodytalk