29 homeopaten afgevoerd met krampen tijdens seminarie: ‘Chaos’

Ziekenwagens aan het homeopathieseminarie, op een via Twitter gedeeld beeld © /

Tijdens een conferentie voor natuurgeneeskundigen en homeopaten in de Duitse plaats Handeloh, bij Hamburg, zijn 29 mensen onwel geworden, en met krampen en al hallucinerend afgevoerd. Ze hadden een pil uitgeprobeerd.

In totaal kwamen er 160 hulpverleners, “minstens 12” ziekenwagens en zelfs een helikopter aan te pas.

Dat meldt onder meer de Duitse tv-zender NDR.

De feiten dateren van vrijdag, en sindsdien is er op sociale media enig leedvermaak te bespeuren.

De deelnemers aan het seminarie, sommigen van hen gediplomeerde artsen, voelden eerst dat ze onzeker te been waren. Dat werd erger, en terwijl ze zwalpten, kregen ze hevige krampen. Ze begonnen te hallucineren en een deel van de groep verliet al hallucinerend het landelijk hotel waar de bijeenkomst doorging. Enkele deelnemers dwaalden door de straten van Handeloh en spraken in wartaal met passanten. De situatie in het hotel wordt omschreven met één woord: “chaos”.

Bleek naderhand dat de deelnemers in het kader van een experiment een pil hadden uitgeprobeerd. Het bleek te gaan, stelden onderzoekers later vast, om de amfetamine 2C-E, die in Duitsland onder de naam Aquarust gaat en die vorig jaar verboden werd. De pil heeft een met LSD vergelijkbaar effect.

Overdosis

Velen hadden (wat ook weer naderhand tot gegniffel leidde op sociale media) een overdosis genomen. Vandaar dat de hulpdiensten onder meer een helikopter optrommelden.

Volgens The Daily Telegraph spreekt de Duitse pers nu over de “collectieve trip van Handeloh”.

De vereniging van homeopaten in Duitsland nam afstand van het seminarie. Een woordvoerder zei dat als blijkt dat leden van de vereniging hebben deelgenomen, zij zullen worden geschorst.

De politie zoekt uit of de deelnemers wisten welk product ze innamen. In dat geval riskeren ze vervolging.

De piste dat iemand “een grap” uithaalde, wordt niet uitgesloten.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content