Dat schrijven Het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad.

"Het toont aan hoe groot de nood is", zegt huisartsenvereniging Domus Medica in de kranten. Maar volgens het Syndicaat van Vlaamse Huisartsen (SVH) lost de premie het tekort niet op.

"De verdubbeling van de premie (naar 20.000 euro) moeten we zien als een noodsignaal. Het toont aan dat op meer plaatsen in ons land het tekort aan huisartsen stilaan dramatisch wordt", aldus Domus Medica. Terwijl in 2006 nog 88 van de 589 Belgische gemeentes met een tekort kampten, is dat getal nu al gestegen tot bijna 300. De belangrijkste verklaring is de vergrijzing bij de huisartsen: een derde gaat op korte termijn op pensioen en er zijn te weinig nieuwkomers.

Voor SVH blijft de premie een druppel op een hete plaat. 195 premies op een totaal van 10.000 erkende huisartsen in België is niet veel. Het Syndicaat wil het beroep aantrekkelijker maken met één substantiële praktijkvergoeding.

(Belga/RR)

Dat schrijven Het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad. "Het toont aan hoe groot de nood is", zegt huisartsenvereniging Domus Medica in de kranten. Maar volgens het Syndicaat van Vlaamse Huisartsen (SVH) lost de premie het tekort niet op."De verdubbeling van de premie (naar 20.000 euro) moeten we zien als een noodsignaal. Het toont aan dat op meer plaatsen in ons land het tekort aan huisartsen stilaan dramatisch wordt", aldus Domus Medica. Terwijl in 2006 nog 88 van de 589 Belgische gemeentes met een tekort kampten, is dat getal nu al gestegen tot bijna 300. De belangrijkste verklaring is de vergrijzing bij de huisartsen: een derde gaat op korte termijn op pensioen en er zijn te weinig nieuwkomers. Voor SVH blijft de premie een druppel op een hete plaat. 195 premies op een totaal van 10.000 erkende huisartsen in België is niet veel. Het Syndicaat wil het beroep aantrekkelijker maken met één substantiële praktijkvergoeding. (Belga/RR)