10 manieren om in beweging te blijven voor 50-plussers

Spendeer de tijd met je kleinkinderen op een actieve manier en doe met hen mee. © iStock

Je bent nooit te oud om aan sport te beginnen. Bewegen is immers het beste medicijn tegen allerlei kwalen, zeker voor 50-plussers. De krant De Zondag helpt je alvast op weg.

– Doseer je inspanningen. Bekijk je to do lijstje en verspreid vervolgens alle lichamelijke activiteiten over de dag.

– Je bent nooit te oud om te sporten, maar kies je sport verstandig. Tafeltennis,thai chi, badminton, fietsen, wandelen… zelfs bowlen is bewegen!

– Spreid je boodschappen over verschillende periodes, zeker als de supermarkt op wandel- of fietsafstand ligt. Vaker winkelen en kleinere aankopen doen zorgt ervoor dat je vaker beweegt.

– Neem jezelf voor om een minimum aantal stappen per dag te halen.

– Daag jezelf uit om elke dag minstens één klusje te doen in of rond het huis dat enige beweging vergt. Dode bladeren opruimen in de tuin, de auto wassen…

– Zoek nieuwe hobby’s waarbij je niet het gevoel hebt dat je echt sport beoefent, maar waarbij je wel degelijk het huis uit moet en gevarieerde houdingen aanneemt. Een groentetuintje onderhouden bijvoorbeeld, schilderen of fotograferen.

– Doe vrijwilligerswerk. Gidsen in je geboortestreek, honden uitlaten in een asiel: het doet je allemaal bewegen.

– Spendeer de tijd met je kleinkinderen op een actieve manier en doe met hen mee. Een bezoekje aan de kinderboerderij, schommelen op de speeltuin, samen schaatsen, turnoefeningen in de tuin, dansjes aanleren…

– Zelfs als je aan de computer zit, kan je bewegen. Zo bestaan er handarm en benentrainers en voetwippen die doorbloeding van je ledematen bevorderen.

– Al eens van kantoorfitness gehoord? Probeer eens een deskbike uit, een swopper, een stastoel of een walkdesk. (TH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content