Dat zegt doctor Kristel Marquet (UHasselt) in een gesprek met Het Belang van Limburg.

Marquet heeft onderzoek verricht bij 6 Limburgse ziekenhuizen.

In meer dan de helft van de gevallen, 56 procent , is de patiënt niet gewoon zieker geworden, maar zijn er in het ziekenhuis handelingen niet gebeurd of konden ze beter gebeuren.

"Niet alle incidenten kan je voorkomen, een aantal dingen gebeuren gewoon zonder dat je daaraan iets kan doen. Maar we hebben die 56 procent verder onderzocht en daarvan blijkt de helft vermijdbaar: 46 procent kan in de toekomst voorkomen worden door verbeteracties. In totaal zouden de ziekenhuizen dus zo'n een op de vier van de ongeplande opnames kunnen voorkomen."

(Belga/RR)

Dat zegt doctor Kristel Marquet (UHasselt) in een gesprek met Het Belang van Limburg. Marquet heeft onderzoek verricht bij 6 Limburgse ziekenhuizen. In meer dan de helft van de gevallen, 56 procent , is de patiënt niet gewoon zieker geworden, maar zijn er in het ziekenhuis handelingen niet gebeurd of konden ze beter gebeuren."Niet alle incidenten kan je voorkomen, een aantal dingen gebeuren gewoon zonder dat je daaraan iets kan doen. Maar we hebben die 56 procent verder onderzocht en daarvan blijkt de helft vermijdbaar: 46 procent kan in de toekomst voorkomen worden door verbeteracties. In totaal zouden de ziekenhuizen dus zo'n een op de vier van de ongeplande opnames kunnen voorkomen."(Belga/RR)