Geweld MIVB: geen trams, metro’s en bussen in Brussel

Na de dood van een collega, eist het personeel van de MIVB extra veiligheidsmaatregelen. Er rijden geen trams, metro’s en bussen in Brussel.

Er zullen ook zondag geen bussen, trams en metro’s van de MIVB rijden in Brussel. Het personeel van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij heeft het werk neergelegd na de gewelddadige dood van een controleur van de MIVB. Die werd tijdens het uitoefenen van zijn job doodgeslagen bij een geval van verkeersagressie.

Extra veiligheidsmaatregelen

Er wordt zeker tot dinsdag niet gewerkt. Het personeel van de MIVB, dat extra veiligheidsmaatregelen eist, heeft aangegeven niet aan het werk te zullen gaan tot er een onderhoud is geweest met de bevoegde gewestelijke en federale ministers.

Dat onderhoud was aanvankelijk gepland voor dinsdag, maar is intussen vervroegd naar maandagnamiddag. De ontmoeting vindt plaats op het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet en in aanwezigheid van Milquet zelf, Brussels minister-president Charles Picqué en een vertegenwoordiger van minister van Justitie Annemie Turtelboom, die momenteel in het buitenland verblijft. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content