Gevangenisdirecteurs hadden ontmoeting met minister Geens

Koen Geens © Belga

De gevangenisdirecteurs hebben een ontmoeting gehad met minister van Justitie Koen Geens. Zij zochten naar mogelijke pistes om de staking in de Waalse en Brusselse gevangenissen te deblokkeren. Na afloop wilden ze weinig commentaar geven.

De directeurs kwamen woensdag om 19 uur bij minister Koen Geens aan. “De minister had nog informatie nodig van het terrein, voor zover hij die nog niet had”, verklaarde Axel Piers, de directeur van de gevangenis van Bergen, om 21.30 uur. “Hij heeft nu voldoende informatie om zijn werk voort te zetten.” Er werd geen nieuwe datum vastgelegd voor een nieuwe ontmoeting, maar de partijen maken zich sterk dat ze blijven onderhandelen.

“We zijn moe”, zei Frédéric de Thier, directeur van de gevangenis van Marche-en-Famenne, bij aanvang van de vergadering. “We hebben voorstellen te doen. Het is tijd dat men ons aanhoort.”

In de Brusselse en Waalse gevangenissen wordt al meer dan twee weken gestaakt door het gevangenispersoneel dat protesteert tegen de besparingsplannen van minister Geens.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content