Frédéric T. werd een paar maanden geleden aangehouden voor drugsfeiten. Op 16 juni verwees de raadkamer in Charleroi hem door naar de correctionele rechtbank en liet ze hem in afwachting van zijn proces voorwaardelijk vrij. Het gevangenispersoneel moet de beschikking niet goed begrepen hebben, want het liet de gevangene dezelfde dag niet vrij. Na zeven weken begon de man zich ongerust te maken dat de procedure zo lang duurde. Hij veranderde uiteindelijk van advocaat.

Volgens zijn nieuwe advocaat, Thomas Cloet, die op de rechtbank vernam dat zijn nieuwe cliënt eigenlijk al ruim 2 maanden op vrije voeten had moeten zijn, is de "vergeetachtigheid" van de gevangenis ontoelaatbaar. Hij overweegt een procedure tegen de Belgische staat. Zijn cliënt kan zo een forfaitaire schadevergoeding eisen voor iedere dag die hij ten onrechte in de gevangenis zat. (Belga/RR)

Frédéric T. werd een paar maanden geleden aangehouden voor drugsfeiten. Op 16 juni verwees de raadkamer in Charleroi hem door naar de correctionele rechtbank en liet ze hem in afwachting van zijn proces voorwaardelijk vrij. Het gevangenispersoneel moet de beschikking niet goed begrepen hebben, want het liet de gevangene dezelfde dag niet vrij. Na zeven weken begon de man zich ongerust te maken dat de procedure zo lang duurde. Hij veranderde uiteindelijk van advocaat. Volgens zijn nieuwe advocaat, Thomas Cloet, die op de rechtbank vernam dat zijn nieuwe cliënt eigenlijk al ruim 2 maanden op vrije voeten had moeten zijn, is de "vergeetachtigheid" van de gevangenis ontoelaatbaar. Hij overweegt een procedure tegen de Belgische staat. Zijn cliënt kan zo een forfaitaire schadevergoeding eisen voor iedere dag die hij ten onrechte in de gevangenis zat. (Belga/RR)