Gemiddeld aantal besmettingen daalt snel

(Belga) De onderhandelingen over het nieuwe plan voor de luchthaven van Zaventem zijn nog niet afgerond. Dat stelt Brussels minister van Milieu Evelyne Huytebroeck (Ecolo), die enigszins verbaasd is over de aankondiging van federaal staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet.

De Belgische vaccinatiecampagne tegen covid-19 raast als een trein voort en dat werpt zijn vruchten af. Het aantal nieuwe besmettingen per dag duikt onder de 400. Dat is het laagste niveau sinds de zomer van vorig jaar. Dat blijkt vrijdag uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

In ons land zijn in totaal al meer dan 10 miljoen dosissen van een coronavaccin toegediend en daar komen er elke dag bijna 100.000 bij. Tussen 15 en 21 juni werden per dag gemiddeld nog 381 nieuwe besmettingen vastgesteld. Dat is een daling met 44 procent op weekbasis.

Het reproductiegetal is wel licht gestegen (met 17 procent naar 0.83) maar blijft onder 1, wat wil zeggen dat de epidemie nog steeds aan kracht afneemt.

In dezelfde periode vielen dagelijks gemiddeld 6 overlijdens te betreuren. In de week van 18 tot en met 24 juni werden elke dag gemiddeld 29 covid-patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een daling met 24 procent ten opzichte van een week eerder.

Er liggen nog 421 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen, van wie 174 op intensieve zorg.

Net geen 40 procent (39,8) van de volwassenen is volledig gevaccineerd. Dat zijn bijna 3,7 miljoen Belgen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content