Gemakkelijk en goedkoop liften door Europa

Het aantal gebruikers van Eurostop in België is de laatste zes jaar verdubbeld.

Het aantal gebruikers van Eurostop in België is de laatste zes jaar verdubbeld.

Eurostop is een dienst van het Belgische bedrijf Taxistop, waarbij mensen kostendelend liften doorheen Europa.

Geïnteresseerde chauffeurs en lifters die op zoek zijn naar goedkoop vervoer hoeven zich alleen maar te registreren op de website van Taxistop, een bestemming en reisperiode invullen en hopen dat vrager en aanbieder elkaar vinden.

Volgens projectverantwoordelijke Angelo Meuleman van Taxistop is het toenemende succes van Eurostop deels te verklaren door een algemene sociale trend. “Mensen zijn het steeds meer gewoon om gegevens te delen op het internet en zoeken er ook gezelschap op. Eurostop is daar een logische voortzetting van.”

Er zijn natuurlijk ook de financiële voordelen van Eurostop. “Chauffeurs hoeven geen extra kosten te betalen en ontvangen drie euro per honderd kilometer van de lifter. Voor lifters is het ook goedkoop, want die drie euro is goedkoper dan eender welk ander vervoermiddel.”

Vraag en aanbod liggen in bepaalde periodes natuurlijk hoger dan in andere. “In de zomervakantie zijn er meer aanvragen”, zegt Sigrid Vereecke van het Taxistopkantoor van Gent. “En tijdens de uitbarsting van de vulkaan Eyjafjallajökull in IJsland, toen een aswolk het luchtverkeer boven Europa lamlegde, bood Eurostop een uitstekend alternatief.”

Tomas Thys

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content