‘Geen groot ACW-manoeuvre aan de orde bij CD&V’ (Jo Vandeurzen)

© Belga

Dat de christelijke werknemersbeweging ACW de macht zou grijpen bij CD&V, zoals De Morgen schrijft, klopt niet. Althans niet volgens Vlaams minister Jo Vandeurzen.

“Ik kan mij voorstellen dat een aantal mensen bij het ACW vanmorgen verbaasd opkeken toen ze hoorden wat hun allemaal wordt toegedicht”, reageerde Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen in De Ochtend. Hij noemt het “much ado about nothing”.

De krant De Morgen schrijft dat tien weken na het ontslag van Steven Vanackere als minister van Financiën het ACW opnieuw de CD&V-top binnen glipt. Twee ministers en een staatssecretaris met ACW-stempel, Hilde Crevits, Jo Vandeurzen en Servais Verherstraeten, krijgen een stem in de belangrijkste strategische vergadering van de partij. Het gaat om een informele bijeenkomst voor het wekelijkse partijbureau, waar de lijnen worden uitgezet.

Opmerkelijk

De promotie van drie ACW-boegbeelden in een klap is volgens De Morgen opmerkelijk. De christelijke arbeidersbeweging lag de laatste maanden onder vuur, ook binnen CD&V, nadat onder meer uitgelekt was dat de beweging plannen had om de notionele interestaftrek toe te passen en geheime deals afsloot met staatsbank Belfius.

Volgens Beke heeft de uitbreiding van de partijtop niets te maken met de machtspositie van het ACW. Hij reageerde op Twitter ontstemd op het krantenbericht. “Op de front een tendentieus maar ook artikel met verschillende fouten zetten. De Morgen reaches a new low”, schreef hij.

Voldoende informatie uitwisselen

Ook Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen zei dat er niet meer aan de hand is dan voorzitter Wouter Beke die met “wisselende samenstellingen” van het overlegorgaan ervoor tracht te zorgen dat de leden van de federale en de Vlaamse regering voldoende informatie uitwisselen, dat de contacten met het nationale secretariaat behouden blijven en dat dat alles gebeurt met een goede provinciale spreiding.

“Het is echt niet zo dat er een groot manoeuvre aan de orde is. Ik heb dat alleszins zo niet ervaren en ik denk dat met mij velen met verbazing dat artikel in de krant gelezen zullen hebben”, aldus nog Vandeurzen. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content