“Geen belastingverhoging voor gezinnen” (De Croo)

© Belga

Open VLD-voorzitter Alexander De Croo heeft nog eens gehamerd op de nood aan sociaaleconomische hervormingen.

“Er mag voor de gezinnen geen verhoging van de belastingen komen”, zei De Croo op de liberale familiedag in Herzele. “Wij zijn de enige partij aan de (onderhandelings)tafel die voor jullie opkomt.”

De Croo gaf de naar schatting 10.000 aanwezigen gelijk die hem de boodschap hadden meegegeven dat het aan de federale onderhandelingstafel “wel eens mag vooruitgaan”. Open VLD is een van de acht partijen die mee onderhandelen met formateur Elio Di Rupo en voor De Croo moet het nu inderdaad snel vooruitgaan, maar moet er vooral een goed resultaat uit de bus komen.

“Het zal pas goed zijn als Brussel-Halle-Vilvoorde gesplitst wordt, als er een staatshervorming komt en – vooral – als er sociaaleconomische hervormingen worden doorgevoerd”, zei De Croo. Wat voor Open VLD het meest belangrijk is, is dat er geen belastingverhoging komt voor de gezinnen.

Met de steun van de aanwezigen op de familiedag, besloot De Croo, “heb ik geen schrik om naar de onderhandelingen te gaan om een liberale stempel te drukken”.

De liberale familiedag in Herzele is een gezamenlijk initiatief van Open VLD en de Liberale Mutualiteit en sluit aan de start van het nieuwe politieke jaar de zomervakantie af. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content