Geen alien, wel een gemummificeerde babybaviaan

Een mysterieus karkas dat een dorpje aan de zuidkust van Zuid-Afrika al dagen in de ban houdt, blijkt een pasgeboren vrouwelijke baviaan.

Het was de 17-jarige zoon van een parkwachter in natuurreservaat Tsitsikamma nabij Plettenberg Bay die de vreemde vondst deed: een lang uitgerekt, mager karkas met een gekrompen hoofd. Toen de man foto’s van het wezen op internet plaatste, barstten de speculaties los.

Sommigen geloofden echt dat het ging om een buitenaards wezen, anderen gokten op de kruising van een zeehond met een aap of zelfs Kate Moss die te lang in de zon had gelegen, maar niemand die kon verklaren wat het was. Tot een autopsie door de lokale dierenarts opheldering bracht.

Volgens dr. Magdalena Braum gaat het om het karkas van een pasgeboren vrouwelijke baviaan. ‘Het diertje werd waarschijnlijk kort na de geboorte gedood door een beet door de schedel,’ zo vertelde ze volgens de krant The Independent. ‘Het lichaam is misvormd en gemummificeerd doordat de moeder het weken met zich heeft meegesleurd. Dat komt wel vaker voor bij bavianen, de vrouwtjes sleuren hun dode kinderen soms tot vier weken aan hun staart met zich mee vooraleer ze er definitief afstand van doen. Dat verklaart ook waarom het middenstuk van het lichaam zo abnormaal langgerekt is.’ (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content