Koen Meulenaere

Geel

Koen Meulenaere Van 1991 tot 2012 de satiricus van Knack

Wat hebben Westerlo en STVV nog gemeen, naast hun laatste plaats in de Jupiler Pro League en elk een icoon van Club Brugge op de bank?

Makkelijke vraag: hun clubkleuren. Geel en blauw, twee van de drie hoofdkleuren die samen het mooie groen geven, maar die in het hedendaagse Belgische voetbal niet bepaald succesrijk blijken te zijn. De laatste kampioen in geel en blauw was Beveren, en de voorlaatste Union 60.

De op twee na laatste in de Jupiler Pro League is overigens Lierse: geel en zwart. De op vier na laatste KV Mechelen: geel en rood. Daartussen zit als uitzondering die de regel bevestigt Zulte Waregem. Maar als we de vele met elkaar vloekende kleuren van Zulte Waregem op een palet mengen, krijgen we vermoedelijk ook geel. Van de plaatsen 1 tot en met 11 in de Jupiler Pro League heeft alleen Lokeren een miniem streepje geel.

Kan dat toeval zijn? Men is geneigd geel een voetbalonvriendelijke kleur te noemen, iets wat gesymboliseerd wordt in de gele kaart, waren er niet de Brazilianen en Borussia Dortmund geweest. En in eigen land de Verbroedering. Tiende in derde klasse B, dat is hoopgevend.

Koen Meulenaere

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content