GAS-boete voor commentaar op politie via krantenwebsite

Wetsvoorstel GAS-boete © BELGA

Verschillende personen die op de website van de krantengroep Sudpresse commentaar hadden achtergelaten over twee ongevallen waarbij politievoertuigen waren betrokken, hebben daarvoor een GAS-boete gekregen.

Na een ongeval waarbij politievoertuigen betrokken waren geraakt, uitten enkele personen hun ongenoegen hierover op de website van de krantengroep Sudpresse. Voor deze commentaar hebben zij nu een GAS-boete gekregen. Dat melden de kranten van de groep.

Volgens de sanctionerende ambtenaar “is een sociaal netwerk een openbare ruimte die is onderworpen aan het politiereglement”.

Een sociaal netwerk is een openbare ruimte onderworpen aan het politiereglement

Sanctionerend ambtenaar

De commentaren werden eind oktober op de site gezet, nadat tijdens een achtervolging in Verviers twee politievoertuigen in het decor waren beland. De brommer die ze achtervolgden, kon ontsnappen.

250 euro

“Het is toch gemakkelijker versperringen op te trekken, pv’s uit te schrijven voor stommiteiten en vooral zich Lucky Luke te wanen door de slimmerik uit te hangen tegenover eerlijke burgers”, luidde een van de commentaren op de krantenwebsite.

Naar aanleiding van de commentaren waren vijf processen-verbaal overgemaakt aan het parket van Verviers. Dat besliste niet te vervolgen, maar stuurde de pv’s door naar de sanctionerende ambtenaar van de stad Verviers. Die legde GAS-boetes op, die kunnen oplopen tot 250 euro. “Maar ik kan de boete verlagen op basis van aanvaarding van de fout of berouw”, klinkt het. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content