Koen Meulenaere

Freya

Koen Meulenaere Van 1991 tot 2012 de satiricus van Knack

Freya Vandenbossche heeft gesproken, en dan valt een mens soms van zijn stoel.

De subsidies voor zonnepanelen zijn een vergissing geweest. Fout van de overheid, die veel te hard in de richting van de zonne-energie heeft geduwd. Dat was dan wel op aandringen van de socialisten, maar dat is nu van geen belang. De minister hamert erop dat we in de toekomst veel meer steun moeten uitkeren aan producenten van windenergie.

Tijd nu voor onze quiz: wat verpatst Johan Vande Lanotte? a) zonnepanelen, b) windmolens?

Dat het den Baard dezer dagen voor de wind gaat, is een understatement. Electrawinds gaat binnenkort nog meer geld krijgen van de overheid, al zal dat niet altijd even zichtbaar zijn, en BC Oostende is mogelijk op weg naar een unieke triple. De voorbije paasmaandag speelde het de finale van de beker van België tegen Dexia Mons, de club van Elio Di Rupo. Komend weekend organiseert het in eigen zaal de Final Four van de Euro Challenge, dat is de competitie waarin de clubs uitkomen die te slecht zijn voor de andere twee Europabekers. En daarnaast is Oostende ook weer sterk op dreef in de competitie en wordt de favoriet voor de play-offs.

Het mag niet verwonderen: den Baard heeft dit seizoen ongeveer drie teams bij elkaar gekocht. Waar hij het geld haalt, blijft een raadsel. En toen dat nóg niet volstond, haalde hij ook Tomas Van den Spiegel terug binnen, een reus van 2,14 meter die bij absolute Europese topclubs als Bologna, Roma, Real Madrid, CSKA Moskou en Olimpia Milaan heeft gespeeld.

Als je met die kern de Belgische dubbel niet haalt, kun je beter bij springtij op één been op de beruchte Dodentrappen voorbij het casino gaan staan. Niettemin toont uw dienaar zich, alweer, van zijn ruiterlijke kant: een welgemeend proficiat aan de hele club en aan de familie Den Baard, die bijna voltallig op de loonlijst staat. En een al even welgemeend proficiat aan u, beste lezers, die via een gigantische federale én gewestelijke subsidie bij de bouw van de Sleuyter Arena, via het systeem van gesubsidieerde contractuelen, en via een jaarlijkse dotatie van een half miljoen euro uit de kas van de Nationale Loterij aan dit succes hebt bijgedragen.

Koen Meulenaere

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content