Francken in 2011: ‘Wat is de meerwaarde van de Marokkaanse en Congolese migratie?’

© RTBF

De RTBF heeft de Facebook-timeline van Theo Francken doorpluisd. Een statusupdate waarin Francken vraagtekens plaatst bij de toegevoegde waarde van de Marokkaanse migratie veroorzaakt ophef.

Op het moment dat de N-VA zijn ministers en staatssecretarissen bekend maakte, kon je verwachten dat het verleden van de nieuwbakken excellenties meteen onder de loep zou worden genomen. Nadat Jan Jambon eerder al vragen had gekregen over de collaboratie, lijkt Theo Francken nu kop van Jut.

Eerst was er zijn aanwezigheid op het verjaardagsfeest van VMO-oprichter Bob Maes, nadien werd hij beschuldigd van homofobie, en nu pakt de RTBF uit met een opvallende Facebook-post uit 2011.

Aangebrand

Francken raadt zijn volgers aan om een artikel over migratie in The Economist te lezen. ‘Ik kan me wel iets voorstellen bij de economische meerwaarde van de Joodse, Chinese en Indiaanse (sic) diaspora, maar minder bij de Marokkaanse, Congolese of Algerijnse. Of is dat te aangebrand?’

‘Onmogelijk om die conclusies te trekken’

Volgens de RTBF blijkt uit cijfers van de Oeso dat het onmogelijk is om conclusies te trekken over deze of gene diaspora. ‘Daar bestaan voor ons land gewoon geen cijfers over’, vertelt Jean-Michel Lafleur van het Centre d’Etudes de l’Ethnicité et des Migrations(CEDEM). Uit algemene cijfers blijkt dat migranten de staatskas meer spijzen dan ze kosten. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content