Françaises vast in Georgië wegens bezit Dafalgan

© Belga

Twee Franse vrouwen kunnen Georgië al een week niet verlaten, omdat ze betrapt werden op het bezit van de pijnstiller Dafalgan Codeïne.

De Française, Arzu Bilici, uit de buurt van Straatsburg was op vakantie in Turkije, maar besloot enkele uren de grens over te steken om Georgië te verkennen. Daar stootte de Georgische douane op haar wegens hoofdpijn voorgeschreven Dafalgan Codeïne. Een medicijn waarvoor in Georgië een medisch voorschrift nodig is omwille van de aanwezige opiaten. Zo schrijft de Franse krant Le Figaro.

Op de website van de Franse overheid wordt enkel aangegeven dat Georgië streng optreedt tegen het bezit van narcotica. De vrouw werd naar het politiecommissariaat gebracht waar haar papieren werden afgenomen, terwijl de pillen naar een labo gingen. Bilici kreeg nog een boete van 2.500 euro, te betalen voor een proces dat haar nog wacht.

Omdat Bilici het land niet uitkan, slaapt ze in haar auto voor het politiecommissariaat van de stad Achaltsiche. Enkele dagen later ondervond een andere Franse vrouw hetzelfde probleem.

De Franse consul liet weten dat hij niet kon helpen, omdat het over een privé-aangelegenheid gaat, geen politieke.

Wie met hoofdpijn naar Georgië trekt, laat in elk geval de pijnstillers met codeïne toch maar beter thuis achter. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content