Fotograaf Jeroen Oerlemans doodgeschoten in Libië

Sirte © Belga Image

De Nederlandse persfotograaf Jeroen Oerlemans, die onder meer voor Knack werkte, is doodgeschoten in de Libische stad Sirte. Hij bracht vanuit de stad verslag uit van de gevechten tussen de troepen van de regering van nationale eenheid en terreurgroepering Islamitische Staat.

Jeroen Oerlemans
Jeroen Oerlemans© Twitter

Het overlijden van Jeroen Oerlemans is aan onze redactie gemeld door journaliste Joanie de Rijke, medewerkster van Knack. Zij was met hem op reportage in Libië.

Over de precieze omstandigheden is nog niet veel bekend. Volgens sommige Nederlandse media had Oerlemans een vest aan maar raakte een kogel van een sluipschutter hem langs de zijkant in het hart.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Oerlemans was in 2012 al eens ontvoerd geweest door jihadisten in Syrië.

De redactie van Knack wenst haar medeleven uit te drukken met de familie van Oerlemans.

Gevechten

In Sirte werd zondag hevig strijd geleverd door proregeringstroepen en strijders van terreurgroepering Islamitische Staat.

De regering van nationale eenheid in Libië, die in maart met internationale steun in het zadel werd gehesen, probeert al sinds mei om Sirte te heroveren op IS. Een nederlaag in Sirte zou een aanzienlijke klap betekenen voor IS, dat ook in Syrië en Irak in het defensief wordt gedrongen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content