Foto

De bijzonder zware regenval heeft in de provincies Luik, Luxemburg, Namen en Limburg rivieren buiten hun oevers doen treden en voor een ongeziene waterellende gezorgd. De beelden uit verschillende plaatsen in die provincies zijn ronduit hallucinant, op sommige plaatsen steeg het water tot twee meter hoog. Zeker 11 mensen hebben het niet overleefd en er zijn nog verschillende vermisten. In Wallonië zitten meer dan 21.000 mensen zonder elektriciteit. Het Overlegcomité over de aanpak van de coronacrisis dat vrijdag gepland was, wordt omwille van de wateroverlast in verschillende delen van het land uitgesteld. Bekijk een fotoreeks.Lees ook: Wat is de link tussen extreem weer en klimaatverandering?

Tuinman Siegfried Aelvoet liet zijn grasmachine de vrije loop tijdens Maai Mei Niet. En toch gaf hij de natuur een duwtje in de rug. 'Mijn klanten zitten altijd in een propere hof en toch is die een stuk natuur.'

De nieuwe editie van La Boum in Ter Kamerenbos werd een kat-en-muisspelletje tussen deelnemers en politie. In totaal moesten de ordediensten meer dan 130 feestvierders oppakken en werd onder meer het waterkanon ingezet. Bekijk hieronder de beelden.

Zo'n 1.500 tot 2.000 mensen kwamen in het Brusselse Ter Kamerenbos samen om een feestje te bouwen na een 1 aprilgrap. Het werd een harde confrontatie met de ordediensten. Fotograaf Franky Verdickt was erbij en maakte deze beeldreportage.

Knack Weekend

Wereldwijd hebben mensen zaterdag om 20.30 uur gedurende een uur de lichten uitgedaan om de klimaatverandering onder de aandacht te brengen. Ook bij toeristische trekpleisters werd het donker.Nieuw-Zeeland was als eerste aan de beurt. Daar gingen om 20.30 uur lokale tijd (8.30 uur in België) de lichten van de Sky Tower in Auckland en de parlementsgebouwen in Wellington uit. Ook grote steden als Singapore, Tokyo, Moskou en Sydney namen deel. In Europa gingen de spots uit bij onder meer de Brandenburger Tor in Berlijn, de Eiffeltoren in Parijs en de Sint-Pietersbasiliek van het Vaticaan.De actie herinnert ons eraan dat kleine daden een groot verschil kunnen maken voor onze planeet, schreef Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen op Twitter. De actie 'Earth Hour' begon in 2007 in Australië. Vorig jaar namen 190 landen en gebeiden deel aan de actie van het Wereld Natuur Fonds (WWF).

Warrige haarkuiven, flinke nektapijten, ontembare krullen en golvende lokken... Het lijkt alsof de ruige sixties en seventies de politieke arena opnieuw zijn binnen geslopen. De verrassende trend zal wellicht nog even aanhouden nu virologen waarschuwen dat de kappers niet meteen kunnen opengaan. Herken je tussen de weelderige haardossen de bijhorende politici?

De voorgedragen benoemingen voor de administratie van de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden bestaan uit enkele verrassende namen en vertonen een grote diversiteit, zoals de eerste zwarte Defensieminister ooit, maar ook enkele oude bekenden uit de Obama-regering maken een comeback. De genomineerde kandidaten moeten nog door de Senaat worden bevestigd.