Foto

Warrige haarkuiven, flinke nektapijten, ontembare krullen en golvende lokken... Het lijkt alsof de ruige sixties en seventies de politieke arena opnieuw zijn binnen geslopen. De verrassende trend zal wellicht nog even aanhouden nu virologen waarschuwen dat de kappers niet meteen kunnen opengaan. Herken je tussen de weelderige haardossen de bijhorende politici?

De voorgedragen benoemingen voor de administratie van de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden bestaan uit enkele verrassende namen en vertonen een grote diversiteit, zoals de eerste zwarte Defensieminister ooit, maar ook enkele oude bekenden uit de Obama-regering maken een comeback. De genomineerde kandidaten moeten nog door de Senaat worden bevestigd.

Knack Weekend

In de nieuwste ranking van het instituut Economist Intelligence Unit (EIU) benen Zürich en Parijs Hongkong bij als duurste steden om in te wonen. De EIU vergelijkt voor die ranking 138 alledaagse producten, zoals voedingsmiddelen, kleding en electronica, in 133 landen. De laatste rangschikking is gebaseerd op september 2020 en houdt dus rekening met de gevolgen van de coronapandemie. Zo zakt onder andere Singapore drie plaatsen als gevolg van een exodus van buitenlandse werknemers. Dit is de top tien.

Al op voorhand was het duidelijk dat het dit jaar langer zou kunnen duren vooraleer er duidelijkheid is over wie de nieuwe Amerikaanse president wordt. Het is dan ook voor veel Amerikanen bang afwachten wie de verkiezingen wint.

Overal in Europa en ook elders in de wereld is het opnieuw alle hens aan dek tegen het coronavirus SARS-CoV-2. Persagentschap Reuters bundelde haar sterkste beelden uit de frontlinie.

De Brusselse horeca wordt hard getroffen door de beslissing van de provinciale crisiscel om alle bars, koffie- en theehuizen, feestzalen en cafetaria's in het Brusselse gewest een maand lang te sluiten. Fotograaf Hatim Kaghat ging op pad om de sfeer op te snuiven.