Ford-baas Odell: ‘Werknemers Genk hebben niks verkeerd gedaan’

© Belga

De werknemers van Ford Genk “hebben niets verkeerd gedaan”. Hen “treft geen enkele schuld voor de sluiting”. Dat zegt de de Europese baas van Ford, Stephen Odell.

“Het waren geen gemakkelijke beslissingen, niet om te nemen, niet om mee te delen en al helemaal niet om te aanhoren”, zegt Odell aan de Belgische kranten Het Belang van Limburg, De Standard, Het Nieuwsblad en De Tijd. “Ik heb het herhaaldelijk gezegd: de mensen in de betrokken fabrieken hebben niets verkeerd gedaan.

Geen loonsverhoging

Aan De Standaard en Het Nieuwsblad zegt Odell dat zijn promotie tot voorzitter van Ford in Europa, Afrika en het Midden-Oosten, die enkele dagen na de sluiting bekendraakte, geen “beloning is voor de beslissingen over de herstructurering van Ford Europe.”

“Ik heb afgezien van deze salarisverhoging omdat ik het zeer ongepast zo vinden om zoiets te aanvaarden in de huidige omstandigheden”, benadrukt Odell.

Nieuwe activiteit

De Tijd belicht dan weer de toekomst van de Genkse site. Meteen na de bekendmaking van de sluiting werd Ford benaderd door enkele partijen die interesse hadden voor andere activiteiten op de site, aldus Odell. Hij wil meewerken om nieuwe activiteit na 2014 mogelijk te maken. “We staan open voor andere bedrijven uit de autosector of daarbuiten, de overheid of iemand anders.”

In Het Belang van Limburg voegt hij toe dat het om bedrijven buiten de autosector gaat. Volgens De Tijd weigerde Odell dan weer te zeggen of het om autoproducenten of bedrijven uit andere sectoren gaat. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content