Foorkramers Sinksenfoor dreigen met harde acties

© Belga

Het omstreden akkoord dat zes omwonenden van de Sinksenfoor met het Antwerpse stadsbestuur sloten, blijft voor beroering zorgen.

Een delegatie van de zowat 150 foorkramers op de Sinksenfoor heeft opgeroepen tot overleg rond het omstreden akkoord dat zes omwonenden met het stadsbestuur sloten. De foorkramers pikken het niet dat dat zonder hen tot stand is gekomen. Ze dreigen met harde acties.

De foorkramers zijn naar eigen zeggen tevreden dat de Sinksenfoor dit jaar op het laatste nippertje alsnog op de traditionele locatie op de Gedempte Zuiderdokken kan doorgaan. “Ondanks het slechte weer is er ook al heel wat volk opgedaagd, we willen al die mensen en sympathisanten uitdrukkelijk bedanken”, zegt Leon Van Passel, voorzitter van de Vereniging der Belgische Foornijveraars.

Blokkeren van toegangswegen van de stadHet akkoord dat de stad sloot met zes omwonenden die eerder een rechtszaak wonnen tegen de Sinksenfoor op de Zuiderdokken, kan echter nog steeds op weinig begrip rekenen. “We roepen op tot overleg hierover, nog vóór de gemeenteraad van maandag waarop erover gestemd wordt”, verklaart Ciska Servais, advocate van de beroepsverenigingen van de foorkramers. Indien de foorkramers niet gehoord worden, dreigen ze met harde acties, zoals het blokkeren van de toegangswegen van de stad.

De foorkramers vinden het onder meer ongehoord dat de eetgelegenheden op de foor nu pas, zonder overleg, in de namiddag mogen openen. “Men zegt ook dat men nu strenger zal toezien op de politiecodex, alsof de politie vroeger haar werk niet deed en er veel overlast was”, zegt Van Passel. Maar vooral de gedwongen verhuis van de Sinksenfoor vanaf 2015 blijft voor de foorkramers onaanvaardbaar. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content