Fiscus wil pokeraars belasten

De fiscus heeft het gemunt op de grootverdieners © Reuters

Het is de bedoeling dat alleen de professionals getroffen worden, maar de fiscus wil voortaan ook pokerwinsten belasten. ‘Tot 75 procent’.

Dat schrijft De Tijd.

“Wie op professioneel niveau pokert, en er tijd en energie in steekt, moet zijn inkomsten aangeven als beroepsinkomsten”, vindt de fiscus.

De fiscus viseert volgens de krant een select kransje toppokeraars dat de voorbije jaren grote sier maakte, terwijl de pokerindustrie boomde op het internet en internationale toernooien als paddenstoelen uit de grond schoten.

“Het gaat om een twintigtal pokeraars”, is in het circuit te horen.

De meeste pokeraars geven hun inkomsten niet aan. Inkomsten uit kansspelen zijn vrijgesteld van belastingen, redeneren ze.

Maar de fiscus volgt die redenering niet. Enkele pokeraars kregen enkele maanden geleden een belastingaanslag in de bus die hun inkomsten uit poker catalogeert als beroepsinkomsten. Zogenaamde “beroepspokeraars” verdienen soms tienduizenden euro’s per jaar met poker, de top enkele honderdduizenden. “Wie in de hoogste belastingschaal zit, dreigt tot 75 procent van zijn inkomsten uit poker te verliezen”, zegt de fiscale advocaat Michel Maus.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content