Fiscus weigert deal met Karel De Gucht

De fiscus weigert het voorstel van Europees commissaris voor Handel Karel De Gucht om een schikking te treffen in de belastingzaak tegen hem.

De fiscus weigert het voorstel van Europees commissaris voor Handel Karel Gucht om een schikking te treffen in de belastingzaak tegen hem.
Volgens De Tijd op zijn website vond de Bijzondere Belastingsinspectie dat het belastingbedrag dat De Gucht wou betalen, veel te laag was.

De Tijd schrijft dat De Gucht afstevent op een publiek fraudeproces, nu de onderhandelingen met de fiscus zijn afgesprongen. Eerst zou nog een taxatie moeten gebeuren, voor honderdduizenden euro’s, waarna De Gucht en zijn echtgenote een bezwaarschrift kunnen indienen.

Daarna verhuist de zaak naar de rechtbank van Gent. Gelet op de termijn wordt een proces mogelijk ingeleid voor de verkiezingen van 2014, schrijft De Tijd.

De Gucht: ‘Niet gediend met perslekken’
Europees Commissaris voor Handel Karel De Gucht is verontwaardigd over de lekken in de media die de fiscale administratie over hem organiseert. Dat liet hij in een korte reactie aan het persagentschap Belga weten.

De Gucht gaat niet in op de inhoud van de zaak tussen hem en de fiscus. Hij laat wel weten allerminst gediend te zijn met de lekken. “Ik kijk met ongeloof en verontwaardiging naar de selectieve en gekleurde manier waarop de fiscale administratie blijkbaar lekken organiseert naar de pers toe”, zegt hij vanuit de hoofdzetel van de WTO in Genève. “Maar,” voegt hij eraan toe, “ik ben niet zinnens om daarop via de pers te reageren.”

Advocaat echtpaar-De Gucht: ‘Zullen zware tegeneisen stellen tegen BBI’Europees commissaris voor Handel Karel De Gucht en zijn echtgenote Mireille Schreurs willen in de belastingzaak niet wijken voor de fiscus, die “zo goed als geen kans maakt als de zaak voor de rechtbank komt”. Dat zegt Victor Dauginet, de advocaat van het echtpaar-De Gucht. “De BBI (Bijzondere Belastinginspectie) heeft alleen politieke bedoelingen gehad en wil de carrière van De Gucht breken. We zullen heel zware tegeneisen stellen tegen de BBI.” (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content