Festivaltickets halen woekerprijzen op de zwarte markt

Rock Werchter © BELGA

De zwarte markt van festival- en concerttickets floreert online als nooit tevoren: 429,50 euro voor vier dagen Rock Werchter, 1112 euro voor drie dagen Tomorrowland.

Dat bericht Het Laatste Nieuws woensdag. Een snelle blik op een aantal zoekertjessites leert de krant dat de illegale ticketverkoop welig tiert. Nochtans is er sinds oktober 2013 een wettelijk kader dat de doorverkoop in tickets aan banden legt. Zo mag het ticket niet duurder zijn dan de officiële prijs. Maar niemand lijkt er iets aan te doen.

“De FOD Economie voert wel degelijk controles uit, maar alleen wanneer de consument een klacht indient”, zegt Johan Verbelen van de FOD Economie. Vorig jaar ging het om 167 klachten, dit jaar zijn er tot nu 61 klachten ingediend.

Door de mazen van het net

Tomorrowland heeft al 500 tickets geannuleerd. Het gaat om tickets die niet gepersonaliseerd werden of mensen die hun ticket hebben aangeboden op tweedehandssites. Die tickets komen terug in de verkoop, aldus woordvoerster Debby Wilmsen.

De zoekertjessites staan met hun rug tegen de muur. “Wij zijn een hevige voorstander van de wet en controleren dagelijks intensief elke aanbieding”, aldus Alessandra Teston van Kapaza.be. Door een alternatieve benaming te gebruiken of via een buitenlandse contactpersoon, glipt er soms iemand door de mazen. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content